Apple gaat als een trein. Sinds de eerste iPhone in 2010 over de toonbank ging, heeft het merk zichzelf stevig in de markt gezet. Was Apple al populair, nu is die populariteit alleen maar toegenomen. De ene iPhone is nog niet uit of de volgende is alweer in de maak. En elke telefoon wordt een succes, hoe hoog het prijskaartje ook is. Waar doet Apple dat toch van? Een analyse.

De magie van Apple

Marketing heeft Apple niet meer nodig. Het merk is inmiddels zo ver in onze hoofden doorgedrongen, dat we bij de naam alleen niet meer aan een gewone appel denken, maar aan het mooie design, de uitstekend uitgedachte ontwerpen en de goede gebruiksvriendelijkheid. Hoe dat kan? Apple is voor velen een lovebrand geworden. We zijn allemaal Apple fan en volgen het merk op de voet. En daar dragen media en publiek voor een groot gedeelte aan bij.

Hoe hard sommige merken ook roepen dat ze innovatief zijn: Apple is het echt. Met de komst van de eerste iPhone brak ze de complete telefoonmarkt open. Mobiel internet werd de toekomst. Dat Apple gelijk heeft gehad, bewijzen de huidige smartphones wel. Mobiel internet is nog belangrijker dan de belfunctie. En we zien het nog steeds: zet Apple een stap, hobbelen andere merken er achteraan.

Daar hangt een prijskaartje aan

Nu we al een aantal iPhones verder zijn, zien we dat de populariteit van Apple nog lang niet over is. Helaas is echter niet iedereen in staat de dure toestellen aan te schaffen. De nieuwste iPhone in combinatie met een abonnement betekent niet alleen dat je moet bijbetalen voor het toestel, maar ook dat je hoge maandelijkse abonnementskosten hebt. In combinatie met een sim only abonnement houd je je belkosten een stuk lager, maar dan heb je het toestel nog niet.

Daarom hierbij een tip: komt er een nieuwe iPhone uit, ga dan voor een ouder model. Je zult zien: zodra de nieuwste iPhone er is, keldert de prijs van de voorgaande versie een heel stuk naar beneden. Zo heb je niet het nieuwste model, maar wel een heel goede iPhone waar je veel plezier van hebt.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin