Steeds meer kinderen hebben een mobiele telefoon, mede om overal bereikbaar te zijn voor ouders of oppassers. Daarbij is een mobiele telefoon zeker voor kinderen op een middelbare school een handige tool om in contact te kunnen blijven met klasgenoten. Dit is belangrijk voor zowel het sociale aspect, als bijvoorbeeld voor de communicatie bij opdrachten die als groep gemaakt moeten worden. Welke mobiele telefoon is echter geschikt voor een kind? Je wilt voorkomen dat een telefoon veel meer kan dan eigenlijk noodzakelijk is, maar de telefoon moet wel enkele jaren mee kunnen gaan.

Tip: lees recensies van andere ouders op internetfora! Er zijn verschillende internetfora waarop ouders hun mening over bepaalde toestellen delen.

Kies voor een iPhone
Mobiele telefoons van Apple, beter bekend als de iPhones, staan bekend om hun degelijkheid en het grote aantal functies wat deze telefoons je bieden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een goede camera, maar ook aan een groot intern geheugen, een snelle processor, enzovoorts. Zo kan je kind razendsnel wisselen tussen verschillende apps op zijn of haar mobiele telefoon. Een nadeel aan iPhones is echter dat de aanschafprijs vaak een paar honderd euro is.

Een van de goedkopere modellen iPhones is de iPhone 5c, die sinds een paar jaar op de telecommarkt wordt aangeboden. Dit toestel is zeker in combinatie met een abonnement relatief goedkoop in vergelijking met andere toestellen van Apple.

Een iPhone 5c kopen

Je kunt een iPhone 5c online kopen, waarbij je het toestel los kunt kopen of kunt combineren met een abonnement. Het voordeel aan een abonnement is dat je kind niet los hoeft te betalen voor het gebruik van belminuten, mobiele data of sms’jes. Zorg er wel voor dat je kind niet over het tegoed van het abonnement heengaat, om een hoge telefoonrekening aan het eind van de maand te voorkomen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin