Er werd natuurlijk al lang over gespeculeerd en gesproken, maar er was nog niks officieel bekend gemaakt door Apple zelf. Toch waren de voortekenen sterk en betrouwbare bronnen spraken maanden geleden al over de iPhone 5S. Op 10 september 2013 heeft Apple een presentatie gegeven, waarin zij dan eindelijk de nieuwe iPhone 5S aankondigden. Als klap op de vuurpijl wordt er naast de iPhone 5S ook nog een goedkopere versie van de iPhone uitgebracht, namelijk de iPhone 5C.

De iPhone 5S wordt beschikbaar in nieuwe kleuren

Natuurlijk kent iedereen de gebruikelijke zwarte en witte iPhone. Met de komst van de iPhone 5S komen er een aantal nieuwe, frisse, uitvoeringen op de markt. Zo wordt het nieuwe toestel verkrijgbaar in het goud en in het grijs. Het toestel zal daarnaast natuurlijk ook beschikbaar zijn in het zwart en wit. Qua uiterlijk zal je dus een nieuw uitziend toestel in de hand hebben. Naast de nieuwe kleuren heeft Apple een sensationeel nieuw snufje techniek toegepast in de “home-button” van de iPhone 5S, welke is uitgerust met een heuse vingerafdrukscanner. Op deze manier heb je geen wachtwoord meer nodig om je toestel in te komen, maar herkent deze je persoonlijke vingerafdruk.

Betere prestaties

Naast het verfrissende uiterlijk, middels de nieuwe kleuren, is er binnenin het toestel ook het nodige veranderd. Deze veranderingen hebben met name betrekking op de prestaties van het toestel. De iPhone 5S zal namelijk maar liefst twee keer zo snel zijn dan zijn voorganger en is ook uitgerust met een betere grafische chip voor betere beeldprestaties.

Nieuwe camera!

Naast de bovengenoemde optimalisaties aan de nieuwe iPhone 5S, heeft Apple ook veel aandacht besteedt aan de camera van het toestel, welke beter is dan ooit te voren! De flitser is een stuk verfijnder geworden, maar ook de kwaliteit van de foto’s (niet geheel onbelangrijk natuurlijk). De camera heeft tevens een automatische beeldstabilisatie, waardoor je altijd in staat bent om scherpe foto’s te maken. Ook de camera kan filmen in slow-motion modus.

Prijzen en releasedatum van de iPhone 5S

De exacte release datum van de iPhone 5S is nog niet bekend, maar deze zal niet lang meer op zich laten wachten. Op dit moment kun je jezelf, bij de bekendere telecom aanbieders, ook al voor inschrijven voor de iPhone 5S. Wanneer deze wordt uitgebracht, ben je er van verzekerd dat je hem als eerste in je bezig krijgt. De prijzen van een losse iPhone 5S is € 699,- voor de 16 Gig uitvoering, € 799,- voor de 32 Gig uitvoering en € 899,- voor de 64 Gig uitvoering. In combinatie met een abonnement voor twee jaar, zal de prijs van de iPhone 5S vanaf rond de € 150,- liggen.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin