Introductie van de iPhone 5S

In september dit jaar introduceerde Apple de iPhone 5S in Amerika. Vanaf 25 oktober is het nieuwe toestel ook in Nederland verkrijgbaar. Nu heb je voor jezelf al besloten dat je een iPhone 5s wilt, maar je twijfelt over het abonnement. Maak een goede keuze met onze tips!

1. Sim Only of abonnement met toestel?

Bij de meeste aanbieders kun je kiezen uit een Sim Only abonnement of een abonnement met toestel. Op het eerste gezicht lijkt het vaak goedkoper om een abonnement te kiezen waarbij je de iPhone 5S (bijna) gratis krijgt, maar schijn bedriegt! Het is daarom verstandig om de kosten te berekenen voor twee scenario’s. Scenario 1: je koopt een losse iPhone 5S en sluit een Sim Only abonnement af. Scenario 2: je sluit een abonnement af en krijgt een gratis iPhone 5S. Tel de toestelkosten en de abonnementskosten bij elkaar op en bereken hoeveel je omgerekend per maand kwijt bent. Zo bepaal je wat voor jou de voordeligste optie is!


Bekijk direct iPhone 5s top abonnementen bij:    belsimpel      studentmobiel      typhone      kpn      tmobile      gsmwijzer


2. Kies een databundel die bij je past

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van internet op hun mobiele telefoon. Providers spelen natuurlijk gretig in op deze vraag en hebben vaak een ruim aanbod aan databundels. Als je een iPhone 5S abonnement afsluit, is het belangrijk dat je een databundel kiest die bij je past. Zo voorkom je nare verrassingen aan het eind van de maand. Met een te kleine databundel ga je namelijk over je bundel heen, terwijl je met een te grote bundel geld betaalt voor iets dat je niet gebruikt. Dat is jammer natuurlijk. Stel jezelf enkele vragen bij het kiezen van een databundel. Ben je vaak in ruimtes met Wi-Fi? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een kleinere databundel. Zit je veel op YouTube of laad je veel afbeeldingen of video’s via Facebook? Dan heb je juist een grotere databundel nodig. Afhankelijk van jouw gedrag op internet verbruik je meer of minder data.

3. Sms of bel je vaak?

In een tijd waarin iedereen met elkaar contact heeft via Whatsapp, Facebook, Twitter en Skype zijn er steeds minder mensen die bellen of sms’en. Toch zijn er uitzonderingen. Heb je bijvoorbeeld een vriend die geen internet op zijn mobiel heeft? Dan zal je ook regelmatig sms’en of bellen. Maak een inschatting van jouw sms- en belgedrag en bepaal hoeveel belminuten en sms’jes je nodig hebt.

4. Vergelijk aanbieders

Providers hebben hun eigen verzameling iPhone 5S abonnementen en allemaal hanteren ze verschillende prijzen. Heb je bepaald wat je wilt hebben? Ga dan kijken welke providers aanbieden wat jij zoekt en kijk naar de verschillende abonnementstarieven. Zo maak je de meest voordelige keuze!

5. Heb je extra wensen?

Over het algemeen maakt het weinig verschil bij welke provider je een abonnement afsluit. Je krijgt een iPhone 5S met het abonnement dat jij graag wilt, en voilà. Tegelijkertijd hebben sommige providers voordelen ten opzichte van andere providers. Ga jij bijvoorbeeld op vakantie naar Italië en wil je daar internetten? Dan doe je er goed aan om naar providers met buitenlandbundels te kijken. Ook kun je slechte ervaringen hebben met de klantenservice van een telecomaanbieder, waardoor je liever bij een andere provider je abonnement afsluit.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin