iPhone 5s prijzen

Vanaf 25 oktober 2013 was de iPhone 5s ook te koop in Nederland. Eindelijk, want via internet hebben we al veel kunnen lezen en zien over het nieuwe toestel van Apple. Talloze Amerikanen en Duitsers hebben de nieuwe smartphone al in hun hand en nu zijn wij aan de beurt. Maar wat gaat dit pareltje ons kosten?


Bekijk direct iPhone 5s top abonnementen bij:    belsimpel      studentmobiel      typhone      kpn      tmobile      gsmwijzer

Losse toestelprijs

De officiële verkoopprijs van de iPhone 5S wordt pas bekendgemaakt op 25 oktober. In Duitsland is de iPhone 5s al wel te koop, dus wellicht dat de toestelprijzen daar een goede indicatie zijn voor wat we in Nederland kunnen verwachten. Bij onze oosterburen betaal je voor de iPhone 5s met 16 GB € 699,-. De 32 GB en 64 GB toestellen kosten respectievelijk € 799,- en € 899,-. Het is nog even afwachten of de prijzen in Nederland hetzelfde zijn. Amerikanen betalen in elk geval aanzienlijk minder voor de iPhone 5s. De 16 GB variant kost $649 dollar en de prijzen voor de 32 GB en 64 GB variant zijn $749 en $849 dollar. Je kunt het losse toestel vanaf 25 oktober kopen op de officiële website van Apple of bij de bekende providers in Nederland.

Abonnementsprijzen

Terwijl men de abonnementsprijzen officieel nog bekend moet maken, gaan er op internet al geruchten rond over verschillende tarieven. Volgens bronnen zullen klanten die bij T-Mobile het duurste abonnement afsluiten nog € 229,95 moeten neertellen voor de nieuwe iPhone 5s. Met het goedkoopste abonnement kost de iPhone 5s nog € 659,95. T-Mobile zelf blijft erbij dat het de tarieven op 25 oktober zal aankondigen.

Prijsverschillen

De prijs van de iPhone 5s verschil natuurlijk afhankelijk van de uitvoering. Zo varieert de geheugengrootte van 16 tot 64 GB en is de iPhone 5s verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vermoedelijk zal de prijs van de iPhone 5s gelijk zijn voor alle drie de kleuren; in zowel Duitsland als Amerika is dit ook het geval.

Net als in andere jaren is de iPhone 5s goedkoper in de Verenigde Staten dan in Europa. Waar je in Duitsland dus € 699,- neertelt voor een iPhone 5s met 16 GB, kost hetzelfde toestel in Amerika $ 649,-. Op het eerste gezicht is dit een enorm prijsverschil en elk jaar hoor je opnieuw dat Europeanen naar de Verenigde Staten vliegen om daar hun Apple toestel te kopen. Het prijsverschil wordt echter al minder groot als je rekening houdt met de Amerikaanse saletax van 8 procent. Bovendien betaal je bij de douane kosten voor het importeren van je nieuwe iPhone. Wanneer je daar dan ook nog de kosten van een vliegticket bij optelt, loont het al om je nieuwe iPhone gewoon in Nederland te kopen.

Geduld

Ben je geschrokken van eerdergenoemde bedragen? Dan adviseren wij je om nog even geduld te hebben. Bij vrijwel alle nieuwe toestellen geldt dat na een tijdje de prijs vanzelf daalt. Je vindt bovendien ook steeds meer shops die de telefoon voor een scherpe prijs aanbieden. Vlak na de introductie van een nieuw toestel betaal je gegarandeerd de hoofdprijs. Stel de aankoop van die nieuwe iPhone voorlopig even uit en spreek met jezelf af dat je over een paar maanden op internet gaat zoeken naar leuke aanbiedingen.

De voordeligste iPhone 5s prijzen

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin