Sony staat bekend als een smartphone producent waar je zowel de budget als de wat duurdere smartphone modellen kan krijgen. De prijsverschillen zit voornamelijk in de gebruikte hardware. Let dus goed op wat je wel of niet denkt te willen hebben en je bespaart flink op je toestel. Sony maakt gebruik van het Android besturingsysteem en dat wordt regelmatig verbeterd. Sony rolt dit uit naar alle toestellen dus qua software hebben alle toestellen een gelijkwaardige functionaliteit.

Sony Xperia software verbeterd

Sony is een tijd geleden begonnen met het uitbrengen van updates voor het besturingssysteem Android 4.4 voor de meest recente toestellen die Sony heeft uitgebracht en de Sony Xperia Z1 was als eerste aan de beurt. Het is niet duidelijk wanneer een bepaalde toestel de update zal krijgen, want dit hangt sterk af van welk land en welk toestel iemand heeft.

Visuele veranderingen

De nieuwe versie van Android heeft een aantal visuele veranderingen gekregen, maar er zijn ook veranderingen aangebracht in de functies van het besturingssysteem. Een voorbeeld is dat het scherm waar de toggles zijn geplaatst veranderd is en de gebruiker kan nu zelf beslissen welke toggels hij wil laten zien.

Nieuwe thema’s

Voor wie de thema van zijn telefoon wil veranderen is er ook goed nieuws, want Xperia Themes van Sony is uitgebreid met honderden nieuwe thema’s zodat er voor iedereen wat wils is. In totaal zijn er meer dan 250 onderdelen van het toestel te veranderen naar eigen smaak en in de toekomst zullen er nog meer uitbreidingen te downloaden zijn.

Applicaties

Sony’s eigen applicaties zijn ook wat beter geoptimaliseerd zodat ze beter te gebruiken zijn. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan Sony Walkman, wat Sony’s eigen app is om muziek te beluisteren, of de Berichten app die je berichten beter weergeeft en extra functies heeft gekregen.

Sony Xperia Z2

De keuze om Android 4.4 Kit Kat zo uitgebreid te maken heeft waarschijnlijk te maken met de lancering van de Sony Xperia Z2, die hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog zal plaatsvinden. De update beperkt zich niet alleen tot de telefoons van Sony, maar zal ook voor bijvoorbeeld de Playstation 4 uitgebracht worden.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin