Dagelijks gebruiken miljarden mensen, talloze applicaties op hun mobiele apparaten. Dit is een standaard onderdeel van ons leven geworden en we staan er nagenoeg niet meer stil bij de ontwikkeling van deze applicaties. Achter de schermen gaat er namelijke een hele wereld schuil waarin deze apps ontwikkeld worden. Hierbij wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van de zogenaamde Scrum Methode. Dit is een revolutionaire methodiek waarmee in zeer korte tijd apps kunnen worden ontwikkeld tot een succesvol eindproduct dat miljoenen gebruikers op hun mobiele apparaten zullen gebruiken. Maar wat houdt de Scrum Methode in en waarom is het zo succesvol?

Hoe werkt de Scrum Methodiek?

De naam van de Scrum Methode komt uit het rugby en is karakteristiek voor de achtergrond van deze manier van apps ontwikkelen. Op basis van samenwerken en het benutten van elkaars kwaliteiten kunnen op korte termijn grote resultaten behaald worden. Het Scrum team bestaat uit een groep experts die in een multidisciplinair team zijn samengevoegd. In een korte periode van maximaal 4 weken gaan zij in opdracht van een product ownner (de klant) een app ontwikkelen. Van deze klant krijgen ze een lijst met geprioriteerde wensen. Deze wensen vormen de basis voor het Scrum team. In korte sprints (oftwel scrums) worden deze wensen van de klant ook daadwerkelijk vertaald in kant en klare productoplossingen. Uiteindelijk wordt er aan het einde van de korte periode een demo opgeleverd, waarna de klant kan beslissen of het eindresultaat voldoet aan zijn of haar verwachtingen.

Het succes van de Scrum Methodiek

Elk Scrum team wordt geleid door een Scrum Master. Deze is verantwoordelijk voor de voortgang. Dagelijks roept hij het team bijeen en wordt er op een karakteristieke wijze vergaderd. Hierbij staan 3 vragen centraal:

  • Wat heb je gisteren gedaan?
  • Wat ga je vandaag doen?
  • Tegen welke problemen ben je aangelopen?

Meer wordt er niet besproken en deze doelgerichte aanpak waarbij ieder gebruik maakt van elkaars kwaliteiten maakt de methodiek tot een succes. In veel gevallen zijn Scrum teams er in geslaagd om in zeer korte tijd baanbrekende apps te produceren die vervolgens de wereld hebben veroverd. De werkwijze maakt het team daarnaast enorm flexibel en daarmee in staat om op het laatste moment gewijzigde wensen in het eindproduct te integreren. Na elke Scrum proces vindt er een evaluatie plaats om verdere verbeteringen richting de toekomst te formuleren. De verwachting is dat deze manier van samenwerking de toekomst vormt in de wereld van software-ontwikkeling en mogelijk ver daar buiten.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin