De afgelopen maanden werd er heftig op los gespeculeerd over de mogelijke specificaties van de nieuwe iPhone 5S. Bij de officiële release door Apple op 13 september 2013, komt er een einde aan deze uiteenlopende speculaties en meningen. Apple heeft alle specificaties van de iPhone 5S officieel onthuld. Onderstaand hebben wij in een overzicht de belangrijkste specificaties van het nieuwe toestel uiteengezet.

Specificaties iPhone 5S

Als we de iPhone 5S naast de iPhone 5 leggen, zullen we qua vorm en uiterlijk niet erg veel veranderingen zien. Natuurlijk is de iPhone 5S verkrijgbaar in nieuwe kleurvarianten en is de home-button uitgerust met een glimmende rand (hier komen we later op terug). Toch zitten de grootste veranderingen van het toestel aan de binnenkant.

Glimmende thuisknop

De nieuwe home button van de iPhone 5SDe alom bekende thuisknop die op alle iPhone toestellen herkenbaar terugkomt, heeft qua uitstraling een kleine metamorfose ondergaan. Zo is er een glimmende rand op het toestel verschenen, die de thuisknop op elegante wijze accentueert. Dit kleine detail geeft de iPhone 5S net dat eigenzinnige en moderne uiterlijk die het nodig heeft. Naast de zichtbare verandering van de thuisknop heeft Apple ook een high-tech snufje losgelaten op de thuisknop. Er zit namelijk een heuse vingerafdrukscanner in geïntegreerd, met de naam: Touch-ID. Middels deze vingerafdrukscanner kan het toestel op spectaculaire wijze ontgrendeld worden. Waar eerder wachtwoorden aan de orde van de dag waren, is nu slechts een aanraking met de vinger voldoende. Let wel, een aanraking met de juiste vinger! De vingerafdrukscanner werkt natuurlijk alleen maar op jouw eigen vinger. Voor de Touch-ID kun je maximaal vijf verschillende vingerafdrukken instellen. Handig voor bijvoorbeeld je kinderen of partner.


Bekijk direct iPhone 5s top abonnementen bij:    belsimpel      studentmobiel      typhone      kpn      tmobile      gsmwijzer

Vernieuwde A7-chip

Een grote verandering aan de iPhone 5S is de vernieuwde A7-chip die het toestel rijk is. Deze chip zorgt er voor dat de prestaties van het toestel twee keer zo goed zijn als die van de iPhone 5. Met andere woorden, de iPhone 5S is sneller en grafisch sterker. Dit wordt met name duidelijk zichtbaar bij bijvoorbeeld het spelen van grafisch zware spellen en applicaties.

Verbeterde camera

Apple heeft de flink uitgepakt met de camera op de iPhone 5S. Het aantal pixels is dan wel gelijk gebleven, maar de kwaliteit van de foto’s is aanzienlijk toegenomen door enkele technische toepassingen. Kleuren zijn levendiger en foto’s zijn vele malen scherper. Daarnaast kunnen er ook veel betere foto’s worden gemaakt bij slecht licht. Naast de technische aanpassingen aan de camera, heeft Apple ook een aantal software optimalisaties toegepast aan de “Camera-app”, welke nieuwe mogelijkheden bieden. Zo is het mogelijk om met de zogeheten “burst-modus” wel 10 foto’s per seconde te maken. Op deze manier zit er altijd wel een goede foto tussen en kun je zelf je favoriete foto selecteren. De iPhone 5S is hier geen voorloper mee, aangezien andere smartphones al over deze opties beschikten.

Waar Apple wel voorloper mee is, is de nieuwe slow-motion functie bij het maken van video’s. Dit geeft een uniek effect aan video’s, waarbij je zelf kan selecteren welk gedeelte je in slow-motion wil laten afspelen. Je hebt zelf dus de regie in handen. Uiteraard kunnen deze slow-motion beelden in Full HD worden opgenomen (1280×720 pixels).

Nieuwe kleuren

De nieuwe kleuren van de iPhone 5SZoals we eerder al aangaven zal de iPhone voor het eerst in twee nieuwe kleuren beschikbaar komen. Zo zal er een zilveren en gouden variant beschikbaar komen. Uiteraard blijft het toestel ook gewoon in de vertrouwde zwarte kleur beschikbaar. De gouden iPhone is een echte eye-catcher en voornamelijk interessant voor de mensen die van bling-bling houden.

Kortom, een prima toestel met perfecte toevoegingen ten opzichte van de iPhone 5! Mis hem niet!

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin