Steeds meer bedrijven maken er gebruik van. Whatsapp! Ruim negen miljoen mensen in Nederland gebruiken dit medium voor het versturen van berichten, foto’s, video’s, contacten, locaties en meer. Het is snelgroeiend en er worden steeds meer toepassingen aan toegevoegd, waardoor er ook meer kansen ontstaan om Whatsapp zakelijk in te zetten. Whatsapp biedt mogelijkheden binnen het bedrijf, maar ook buiten het bedrijf. Whatsapp kan versterkend werken binnen het bedrijf, door het inzetten van deze app tussen bijvoorbeeld collega’s. Voor buiten het bedrijf kan men de klanten meer met het bedrijf laten binden en meer engagement creëren. Het is gratis, betrouwbaar en persoonlijk. Dit zorgt ervoor dat klanten hier ook open voor staan, omdat het voor hen een makkelijke en gratis manier is om snel het bedrijf te contacten. Het kan heel goed als marketingkanaal werken om de klant te bereiken of beter te helpen.

Kansen via Whatsapp

Er zijn vele mogelijkheden om Whatsapp zakelijk in te zetten als bedrijf. Binnen het bedrijf kan het versterkend en makkelijker werken tussen verschillende collega’s en interne stakeholders. Voor de externe stakeholders kan het een persoonlijke manier zijn om contact te zoeken en te onderhouden. Het is een gratis en betrouwbaar medium wat door enorm veel mensen gebruikt wordt. Whatsapp heeft bovendien ook meer functies dan alleen berichten te versturen, er komen steeds meer functies bij en het aantal gebruikers groeit. Het zorgt ervoor dat er 1-op-1 contact is en dit maakt het een stuk persoonlijker voor de klant. Het geeft een betrouwbaar signaal af en laat zien dat het bedrijf graag reageert. Er zijn echter wel mogelijkheden dat deze pluspunten niet zo sterk meer zijn.

Het implementeren van Whatsapp zakelijk betekend wel dat er serieus omgegaan moet worden met berichten van klanten en zij verwachten bovendien dat er snel en altijd gereageerd wordt door het bedrijf. Dit geeft wel uitdagingen voor het bedrijf, maar de voordelen zijn zo groot dat dit zeker de moeite waard is. De toegevoegde waarde van Whatsapp is simpelweg te groot om ongebruikt te laten.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin